Dirigenter

ulf_andersen

2016 – Ulf Andersen –

Ulf Andersen är till vardags ägare av Uffes Blås i Deje.
Han är utbildad instrumenttekniker/instrumentbyggare i Tyskland.
Ulf har varit ledare för Klarälvsblåset i Munkfors under många år.
Spelar saxofon, flöjt, piano och taktpinne.
Börjar som dirigent och ledare för kåren hösten 2016.

Bild14

2014 – Lars Johansson – 2016

Lars Johansson är till vardags musiklärare på Geijerskolan i Ransäter och linjeledare för de klassiska musikprofilerna. Där undervisar han i musikteori, komposition, klarinett, musikhistoria och kammarmusik. Han har spelat klarinett i kåren sedan 2006 och tog över som dirigent i december 2014.

gorannyberg2

1976 – Göran Nyberg – 2014

Göran Nyberg, yrkesmusiker som sedan 2001 är pensionär. Han anställdes 1972 vid Regionmusiken i Karlstad, föregångare till det som 1988 blev Värmlands Sinfonietta.
1976 blev han dirigent för Dejefors musikkår. Han blev musikkårens ledare och eldsjäl i 43 år.
Förutom att hålla i taktpinnen så spelar han även kontrabas, trumpet och dragspel. Efter att han slutade som dirigent spelade han valthorn i Dejefors musikkår.

richardbodin

1938 – Richard Bodin1976

Richard Bodins insatser för Dejefors Musikkår går inte att beskriva med några få rader. Richard levde helt för ”sin” musikkår och uträttade under 38 år ett arbete som i dagens samhälle knappast kan överträffas. Ideellt bedrev han sin egen musikskola och flera av hans elever finns kvar i dagens musikkår. Minnet av Richard Bodin kommer att leva länge i kåren och kommunen.

wilhelm_axelsson

1934Vilhelm Axelsson1937

1934 överlämnade Viktor Klarström ledarskapet till Vilhelm Axelsson, som sedan tillsammans med brukets musikanter även var ute och spelade till dans. Efter tre år lämnade Vilhelm Axelsson över taktpinnen till Richard Bodin.

viktorklarstrom

1924Viktor Klarström1933

1924 bildade Viktor Klarström tillsammans med några musikintresserade ungdomar den musikkår som i år är 85 år. På initiativ av Henning Roth instiftades 1965 Viktor Klarströms minnesfond, som idag ger kåren ett bra ekonomiskt stöd för att kunna bedriva den kulturella verksamheten vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s