Följ med på vår musikaliska resa: Ack Värmland du sköna

Boka in resan i er kalender: Vi startar den 28 mars sporthallen i Deje, åker vidare till Munkfors Arena den 4 april och kommer till Hagfors Arena den 5 april!

Föreställningen är en musikalisk resa genom Värmland med välkänd värmländsk sång, musik och förhoppningsvis dans. En presentatör tar oss genom berättelsen med hjälp av körer, musikkårer, solister och dansare. Vi kommer från Klarälvdalen, men är olika gamla och har olika bakgrunder. Alla är amatörer som älskar att spela, sjunga och dansa. 

Vi vänder oss till…

Föreställningarna vänder sig egentligen till alla. Repertoaren består av musik av kända värmländska artister, diktare och kompositörer och vi hoppas att var och en i publiken hittar sina egen favorit. Barn under 12 år får se föreställningarna gratis, familjer får rabatt.

Våra mål är…

Samarbetet inom projektet Ack Värmland du sköna ger var och en av de omkring 150 medverkande en möjlighet att delta i ett större kulturellt arrangemang. Gemenskapen skapar en musikalisk och kulturell upplevelse av hög kvalitet, en upplevelse som tillsammans med publiken, bidrar till ökad samhörighet och tillhörighet i ett kulturellt sammanhang. Vi hoppas vi kan locka yngre pojkar och flickor till att själva utöva sång och musik, dels som ett stimulerande fritidsintresse men också som en språngbräda för de som vill gå vidare och ha det som ett yrke.

Vårt mål är inte att gå med vinst. Eventuellt överskott önskar vi använda för stipendier och gemensamma verksamheter riktades till ungdomar som vill utvecklas inom musik, sång och dans inom projektets medverkande musikkårer och körer.

Våra ambitioner är…

Vi planerar för fyra föreställningar på 2×45 minuter med kaffepaus mellan de två delarna. Varje låt på repertoaren har anknytning till en viss värmländsk ort och en berättare tar publiken vidare på resan. Varje ort beskrivs i dikt och prosa och avslutas med ett musikstycke. Under föreställningen besöker vi omkring 15 olika orter i Värmland med hjälp av bland annat Fröding, Sven-Ingvars, Da Buzz och Nils Ferlin. 

Vi som bjuder in er på resan är…

Projektet genomförs i samarbete mellan Dejefors/Klarälvdalens och Hagfors musikkårer, kyrkokörer från Ekshärad, Hagfors, Övre Ullerud, Nedre Ullerud och Forshaga, kören Con Brio samt solister och berättare, hittills totalt omkring 150 medverkande. Samarbetet är en utveckling/utvidgning av tidigare projekt där Dejefors musikkår tillsammans med Kör Som Stör, Nedre Ulleruds och Forshaga kyrkokörer genomförde två populära föreställningar med ABBA-musik.

Beroende av stöd och bidrag…

Vi har bra samarbete med de tre berörda kommunernas kultur- och fritidsförvaltningar som hittills har gett bidrag till förberedelser under 2019 och hjälper oss med praktisk planering när det gäller bland annat lokalfrågan och kontakter med Kulturskolan. 

För att kunna genomföra föreställningarna och fullfölja projektet behöver vi stöd från kommunerna även 2020. Vi behöver också bidrag från Region Värmland, Kulturens, organisationer, företag och privata sponsorer.

Dejefors musikkår är projektansvariga och projektledningen består av Anneli Bodin, projektledare, Ulf Andersen, dirigent, Lars Ohlsson, sammanhållande av arrangemang, Eva Engström, sekreterare och Elisabeth Blomgren, kassör.

Lite inspiration fån YouTube

Publicerad i

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s