Ack Värmland du sköna, -en musikresa

Detta bildspel kräver JavaScript.

Under våren 2020 ger vi fyra föreställningar ”Ack Värmland du sköna, -en musikresa”, där vi tar med publiken genom Värmland med välkänd värmländsk sång, musik. En presentatör tar oss genom berättelsen med hjälp av körer, musikkårer, solister och dansare. Vi kommer från Klarälvdalen, alla är amatörer som älskar att spela och sjunga. 

Repertoaren består av musik av kända värmländska artister, diktare och kompositörer och vi hoppas att var och en i publiken hittar sina egen favorit.

Detta är ”Vi”…

Projektet genomförs i samarbete mellan Dejefors/Klarälvdalens och Hagfors musikkårer, kyrkokörer och andra körer från Ekshärad, Hagfors, Övre Ullerud, Nedre Ullerud och Forshaga samt solister och berättare, totalt omkring hundra medverkande.

Samarbetet inom Ack Värmland du sköna ger var och en av de omkring 100 medverkande en möjlighet att delta i ett större kulturellt arrangemang. Gemenskapen skapar en musikalisk och kulturell samhörighet mellan oss värmlänningar i olika åldrar och med olika bakgrunder.

Vad vi vill genomföra våren 2020 är…

En föreställning tar 2×45 minuter med kaffepaus mellan de två delarna. Varje låt på repertoaren har anknytning till en viss värmländsk ort och en berättare tar publiken vidare på resan. Varje ort beskrivs i dikt och prosa och avslutas med ett musikstycke. Under föreställningen besöker vi omkring femton olika orter i Värmland med hjälp av bland annat Fröding, Sven-Ingvars, Da Buzz och Nils Ferlin. 

Vi kommer att genomföra två föreställningar i Sporthallen i Deje den 29 mars, en i Munkfors Arena den 4 april och en i Uddeholm Arena, Hagfors den 5 april 2020. Om intresse finns lämpar sig föreställningen mycket väl att framföras på andra orter, framförallt i Värmland.  Vi kan då också tänka oss att involvera flera orkestrar och körer.