Ack Värmland du sköna, -en musikresa

Detta bildspel kräver JavaScript.

Upp mot hundra musiker och körsångare från Ekshärad i norr till Forshaga i söder repeterar nu för fullt för att kunna bjuda in till en musikalisk resa genom en bråkdel av den värmländska berättar-och musikskatten. Publiken kommer att få träffa på Fröding, Sven-Ingvars, Da Buzz, Monica Z och andra bekanta.

Initiativet kommer från Dejefors musikkår/Klarälvdalen och kyrkokörerna från Nedre Ullerud och Forshaga som tillsammans genomförde fullsatta föreställningar med ABBA-musik för några år sedan. Samarbetet som inleddes med ABBA har fortsatt i olika former, senast i en mäktig julkonsert i Nedre Ulleruds kyrka.

I höstas bjöds körledare och musikkårerna från hela Klarälvdalen in till ett samarbete som skulle leda fram till föreställningar i Deje, Munkfors och Hagfors. Temat är kända värmländska melodier, författare, sångare och musiker som presenteras genom att publiken tas med på en resa till olika platser i Värmland. Peter Stefansson, välkänd skådespelare från Ransäter, engagerades för att guida publiken runt i repertoaren. Under hösten förbereddes repertoaren. De flesta arrangemangen har skrivits av Ulf Andersen, dirigent och Lars Ohlsson, musiker i Dejefors musikkår. Efter jul har solister, körerna och musikkårer börjat repetera på olika håll och i olika konstellationer.  Första gemensamma samlingen blir den 14 mars i Munkfors och generalrepetitionen är i Deje den 28 mars, dagen innan premiären

De fyra föreställningarna:

  • Sporthallen i Deje 29 mars kl 15.00 och 18.00
  • Munkfors Innebandyarena 4 april kl 15.00
  • Uddeholm Arena, Hagfors 5 april kl 15.00

Dirigent är Ulf Andersen, solister Jenny Grahn, Peter Albinsson och Pernilla Möllberg och presentatör är Peter Stefansson. Övriga medverkande är musiker från Dejefors och Hagfors musikkårer, körsångare från Ekshärad och Munkfors-Forshaga församlingar, samt Con Brio-kören från Hagfors.

Förköp av biljetter? Läs mer här!

Vad vill vi med detta? Läs artikeln i Veckobladet här:

Anneli Bodin, projektledare
070 653 4112  
dejeforsmusikar@gmail.com