Studieresa till Stockholm för tre ungdomar

Tack vare att så många stöder musikkåren genom att hedra Viktor Klarströms minne, har tre 17-åriga musiker, Marcus Persson, Thea Bad och Maja Strömberg, fått möjlighet att resa till Stockholm för en hel helg av musikupplevelser.

Besöksmål var Berwaldshallen, musikgymnasiet Lilla Akademin, Musikhögskolans brassensemblar och radiosymfonikerna.

De togs emot av Jimmy Olsson, bördig från Munkfors, som är lärare på Lilla Akademin och musiker i flera av huvudstadens symfoniorkestrar. Vår dirigent Ulf Andersen var hans musiklärare i Munkfors vilket Dejefors musikkår nu kan dra nytta av.

Förväntansfulla inför resan fick Marcus, Thea och Maja öva in ett musikstycke inför lektioner på Lilla Akademin som också ingick i programmet.

Första dagen fylldes av en rad olika konserter.
– Vi lyssnade på Lilla Akademins, Kungliga musikhögskolans och Radiosymfonikernas brassensemblar, Solna brassband och eleverna från El Sistema, berättar Maja. Thea tillägger att de fick bland annat uppleva ett sätt att använda kroppen till att skapa musik som vatten…
Orkestrarna avslutade sina konserter med ett gemensamt stycke, vilket var mycket pampigt och maffigt. En trombonist från radiosymfonikerna gjorde särskilt stort intryck på Maja med sitt solo tillsammans med Solna brassband.

Studieresans höjdpunkt, lektionerna på Lilla Akademin

De är ändå överens om att resans höjdpunkt var de inspirerande lektionerna de fick av Jimmy Olsson och spela tillsammans med hans elever. Thea fortsätter:
– Jag har fått supermånga tips och trix på hur jag ska bli bättre. Det var jätteroligt att komma och få spela och öva på nya sätt och bredda synen på musiken som jag spelar! Jag kommer också att minnas en av Jimmys elever som spelade en mini trombon (vet inte exakt vad den kallas),  han var så fascinerad över att mitt instrumentfodral var så stort och tungt!

Läs mer om: