Checklista: Musikresan Ack Värmland du sköna

Inträdet öppnas klockan 14.00

Föreställningen är utsåld.

Hitta till arnäsgården:

Från Riksväg 62 vid Bytespunkt Tjärnheden: Mot Dömle. Första avtagsvägen till höger (mot badplatserna) välj Arnäs.

Parkera, in- och utfart

Undvik bil så långt som möjligt, möjligheten att parkera är begränsad till höger sida på grusvägen från infarten till Arnäs, en sträcka på ca 1,5 km. Under föreställningen är vägen enkelriktad och vi hänvisar trafikanterna att fortsätta runt Arnästjärnen och köra ut till Dömlevägen vid Grantjärn. Där tar man vänster för kortaste sträckan tillbaka till 62:an.

”Aldrig dåligt väder, bara dåliga kläder”

Det kommer att bli svenskt, i synnerhet värmländskt, sommarväder. Det innebär att vi förutsätter solsken, men att det kan regna ändå. Vi vädjar till publiken att ta med sig regnkläder och undvika paraplyer som skymmer sikten för andra.

Hur kommer det att se ut på arnäsgården?

Scenen med de medverkande är ett stort tält, publiken sitter framför. Det finns bänkar framställda, med vill man ta med sig en bekväm stol, eller en picknickfilt så är det fritt fram. I paus delar vi ut fika i en påse+en kopp kaffe/te (saft till barna) och man kan sitta inne i ladan eller ute i gröngräset.

Programmet

Ni får ett program där alla låtarna är beskrivna. Vi tror att ni kommer att känna igen och gnola med i de flesta av dem. Ändå törs vi lova att föreställningen kommer att kännas helt ny och fräsch. Alla arrangemang har gjorts för den här föreställningen av Björn Hedström, Lars Ohlsson och Ulf Andersen. De är skrivna för Dejefors musikkår, Svenska kyrkans körer från Forshaga-Munkfors församlingar, samt solisterna Peter Albinsson, Monika von Wachenfeldt, Jenny, Signe och Greta Grahn.

Och, som en garanti för att publiken kan ta ut svängarna på de värmländska vägarna har vi en guide som lotsar oss rätt bland den värmländska musikskatten, Owe Clapson.